Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Dubbel besparen op je autoverzekering

Door de explosief gestegen benzineprijzen denken veel autobezitters twee keer na voor ze in de auto stappen. Zeker voor kleine ritjes wordt de auto nogal eens verruilt voor de fiets of benenwagen. Als autobezitter kan je ook op vaste lasten besparen, door eens kritisch te kijken naar je autoverzekering.

In Nederland is het verplicht om je auto te verzekeren. Hierbij heb je drie opties: een WA-verzekering, WA+ (beperkt casco) en allrisk. Een WA-verzekering is de minimale verzekering die je nodig hebt. Alleen de schade die je toebrengt aan anderen is hiermee verzekerd. Met WA+ is ook schade door bijvoorbeeld diefstal en inbraak gedekt. Met allrisk is ook schade aan je eigen auto en schade door jouw schuld gedekt. Vanzelfsprekend is de premie van een allrisk verzekering een stuk hoger dan die van een WA-verzekering.

Besparen op soort autoverzekering
Een allrisk-verzekering is vooral geschikt voor nieuwere auto’s, WA+ voor auto’s tussen de 4 en 12 jaar en WA-verzekering voor auto's ouder dan 12 jaar. Veel autobezitters hebben de neiging om een duurdere verzekering te kiezen dan nodig. Waarschijnlijk komt dit voort uit de wens om risico’s zo veel mogelijk te beperken. Heb jij een auto waar de nieuwigheid inmiddels vanaf is? Check of jij nog de autoverzekering hebt die past bij de leeftijd van je auto.

Minder kilometers, minder risico, lagere premie
De premie van je autoverzekering hangt ook af van het aantal kilometers dat je verwacht te rijden. Bij het afsluiten van de autoverzekering geef je doorgaans een indicatie. Misschien ben je sinds corona meer thuis gaan werken of weerhouden de hoge brandstofprijzen je om de auto te pakken. Vergeet in die situatie niet om aan je verzekeraar aan te geven dat je minder kilometers verwacht te maken.

In dit artikel hebben we al eens geïllustreerd hoeveel je kunt besparen als je minder gaat rijden. Wees wel realistisch in het terugbrengen van je kilometers. Als je dit te laag inschat en je claimt schade, dan kan dit gevolgen hebben voor je vergoeding.

Vergelijk autoverzekeringen
Zeker wanneer je al lang bij dezelfde verzekeraar zit, kan het lonen om autoverzekeringen te vergelijken. De verschillen in premie zijn vaak groot en verzekeraars passen periodiek hun aanbod aan. Let bij het vergelijken niet alleen op verschillen in premie maar ook op de voorwaarden. Zo wegen sommige verzekeraars de schadevrije jaren zwaarder mee dan andere. Hierdoor krijg je bij de ene meer 'korting' dan bij de andere naarmate je langer schadevrij rijdt.

Let op de kosten van aanvullende verzekeringen
Bij veel autoverzekeraars kun je kiezen voor aanvullende dekkingen. Denk aan een rechtsbijstandverzekering in verkeerssituaties, schade-inzittenden verzekering, ongevallen-inzittenden verzekering of een no-claimbeschermer. Door de niet relevante aanvullende dekking stop te zetten kun je mogelijk besparen.

Je kunt op verschillende manieren besparen op je autoverzekering. Welke besparing het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw situatie. Kies echter nooit hals over de kop voor de goedkoopste verzekering zonder de voorwaarden te checken. Kun je hulp gebruiken bij het afsluiten van de autoverzekering die bij je past? Onze adviseurs zijn je graag van dienst. Via onderstaand formulier neem je vrijblijvend contact met hen op.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Heilbron maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie