Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Evenementenverzekering dekt schade bij jouw event

Organiseer je een feest voor al het personeel, een klantevent of een ander evenement? Het risico bestaat dat er iets mis gaat en jij aansprakelijk wordt gesteld voor de schade. Mogelijk moet je het evenement zelfs afblazen door omstandigheden. Met een evenementenverzekering ben je gedekt tegen veel vormen van schade.

Wat dekt de evenementenverzekering?
De dekking van een evenementenverzekering verschilt per verzekeraar. Vaak geldt een basisdekking, die je naar wens kan uitbreiden met aanvullingen. Het door omstandigheden uitstellen of afblazen van het evenement is over het algemeen standaard gedekt. Andere dekkingen zijn:

  • Schade aan deelnemers of bezoekers door een ongeluk
  • Schade aan eigendommen (of gehuurde spullen) van de organisator
  • Een financiële schadepost als het evenement niet door kan gaan vanwege een storm of ander extreem weer

Om aanspraak te maken op de verzekering gelden voorwaarden en uitzonderingen. Valt er een stelling om die aantoonbaar slecht is opgezet? In dat geval kan de verzekeraar de schade niet of niet volledig vergoeden. Sowieso moet de schade buiten jouw schuld om zijn ontstaan.

Wat dekt een evenementenverzekering niet?
Een evenementenverzekering dekt niet alle denkbare schade. Stel je organiseert een evenement en de band die zou komen verbreekt zonder plausibele reden het contract. De kans is groot dat de hierdoor opgelopen schade niet onder de dekking valt. Ook door bezoekers veroorzaakte schade kan zijn uitgesloten. Nog een voorbeeld is het niet of te laat krijgen van een nodige vergunning voor het evenement. Lees dan ook goed waarvoor je wel en niet verzekerd bent.

Evenementenverzekering voor één dag
Anders dan bij veel andere verzekeringen kun je een evenementenverzekering afsluiten voor een korte periode. Als je een groot jubileumfeest organiseert, heb je de verzekering slechts kort nodig. De duur en de dekking wordt afgestemd op het type evenement. Vervolgens wordt de premie van de verzekering vastgesteld. Uiteraard ligt de premie hoger bij een evenement met een budget van 35.000 dan wanneer het te verwachten kostenplaatje 15.000 bedraagt.

Is het afsluiten van een evenementenverzekering verplicht?
Voor het organiseren van een bedrijfs-BBQ is een evenementenverzekering niet verplicht. Gaat het om een groter evenement, informeer dan bij de gemeente in hoeverre je officiële toestemming moet hebben. De eventuele financiële schadepost is voor veel organisatoren de reden om een evenementenverzekering af te sluiten, los van de vraag of het verplicht is.

Staat er bij jou ook iets op de planning en wil je weten hoe je de risico’s kunt beperken? Vul voor vrijblijvend contact het onderstaande formulier in.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Heilbron maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie