Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Wintersport en je reisverzekering: vergeet medische kosten niet

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur. Voor de meesten een prachtige en sportieve beleving. Toch is sporten in de sneeuw niet zonder risico’s. Zorg ervoor dat je niet onverzekerd de berg af gaat. Een gewone reisverzekering is vaak niet voldoende.

Als je met een stevige vaart de piste af gaat, is de kans op een ongeluk veel groter dan wanneer je met een cocktail aan het strand ligt. Het is dan ook niet vreemd dat wintersport geen standaard onderdeel van de gemiddelde reisverzekering is. Hiervoor moet je een aanvullende wintersportdekking hebben.

Wat valt er onder de wintersportdekking?
De exacte voorwaarden van een reisverzekering kunnen per verzekeraar verschillen. Dit kun je over het algemeen verwachten van de wintersportdekking:

  • Kosten voor opsporing en redding. Dit kan met een banaan zijn of per helikopter. Wintersporten buiten de pistes, zonder begeleiding van een gecertificeerde gids, is uitgesloten van dekking.
  • Is je wintersportuitrusting gestolen of beschadigd? Je krijgt de dagwaarde vergoed, meestal ook bij een gehuurde uitrusting. Verzekeraars bepalen zelf hoe snel ze de spullen afschrijven. Bij een gestolen uitrusting is een gebruikelijke voorwaarde dat je een bewijs van aangifte hebt.
  • Als je door een ongeluk of blessure de piste niet meer op kan, kun je de kosten van huur van de ski’s claimen. Dit geldt ook voor geboekte skilessen en skipas waar je geen gebruik meer van kunt maken.
  • Als je niet in de auto terug kunt naar huis valt een vervangende vlucht vaak ook onder de dekking.

Medische kosten niet standaard gedekt
Medische kosten vallen bij de meeste verzekeraars slechts deels onder de wintersportdekking. Krijg je een ongeluk op de piste, dan zijn de medische kosten verzekerd vanuit je standaard zorgverzekering. In dat geval krijg je alleen zorg vergoed tot het gangbare Nederlandse tarief. Zorg in het buitenland, zeker bij privéklinieken, is vaak duurder. Voor eventuele extra kosten kun je een module ‘geneeskundige kosten’ afsluiten als aanvulling op de reisverzekering.

Het omgekeerde is echter ook het geval. Heb je geen wintersportdekking en wel medische kosten aanvullend verzekerd? In dat geval zijn de medische kosten alsnog niet gedekt als je ongelukkig ten val komt tijdens het wintersporten. Je hebt dan namelijk geen wintersportdekking.

Check de regels in het land van bestemming
Hoewel Covid-19 intussen naar de achtergrond verdwijnt, valt een opleving niet uit te sluiten. Kijk voor vertrek welke coronaregels er gelden op de plek van bestemming. Vergeet daarnaast niet dat je jouw auto voldoende uitrust. Zo ben je in het buitenland verplicht om bepaalde zaken in de auto te hebben. Dit heb je nodig in de volgende landen:

Ben jij van plan deze winter de latten onder te binden? Zorg voor een goede voorbereiding. We assisteren je graag met het selecteren van een passende verzekering. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met het onderstaande formulier.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

Heilbron maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie